lauantai 28. joulukuuta 2013

Valokuvakollaasi eteiseen / käytävään

Kotiin tullessa ensimmäisenä tervehtii aina eteinen. Siksi on ihanaa, että eteinen houkuttelee astumaan sisään ja luo tunnelman kodista. Sotkuinen eteinen on pahinta mitä tiedän ja siksi eteisen pitää olla ennen kaikkea käytännöllinen. Kapean eteiskäytävän hyödyntäminen ja tunnelman luominen voi olla hankalaa, mutta huolellisella suunnittelulla ja luovalla ajattelulla pääsee pitkälle.

Tervetuloa kotiimme!

Maalasimme eteisen pitkän ja kapean käytävän Tikkurilan sävyllä Ajopuu. Sävy on kertakaikkisen ihana, kuten olen jo ehtinyt hehkuttaa!

Etsin viikkoja eteiseen sopivaa kenkäkaappia ja ensimmäinen ostos menikin palautukseen. Lopulta päädyin Ikea-reissulle ja matkaan lähti valkoinen Hemnes-kenkäkaappi, jonka erään maanantai-illan iloksi kokosin.

Ostin myös läjän Virserum kehyksiä valkoisena ja kullansävyisenä sekä Söndrum kehyksiä valkoisena. Söndrum kehysten metallinen ripustuslenkki on valitettavasti kovin heikko ja vääntyy kehyksen painosta, mikä oli ikävä yllätys. Mies tonki tovin työkalupakkiaan ja korjasi ripustukset. Revin seinälle ripustettavista kehyksistä tukijalat pois (pienissä kehyksissä oli kaikissa jalat), jotta taulut istuvat suoraan. Ikean taulukoukkusetillä kehykset sai nopeasti seinälle. Vanha kultakehyksillä kehystämössä kehystetty (onpa paljon kehys-sanoja!) peili sai paikan kuvakollaasin jatkeena. Kiviset tuikku-kupit ostin vuosia sitten Ikeasta.

Eteiseen halusin kiipeilykuvia puolen vuoden Euroopan kierrokseltamme ja tein valokuvakollaasin seinälle. Sommitelmasta tein dynaamisen ja "leijuvan", en halunnut rajata tiukasti kollaasia. Sommittelin kehyksiä ensin lattialla ja lähdin rakentamaan kokonaisuutta isoimman kehyksen ympärille. Kun olin sommitelmaan tyytyväinen, nappasin valokuvan, jotta muistan järjestyksen.

Kuvat käsittelin Photoshopilla seepiaksi ja tilasin parissa erässä Ifolorilta. Toimitus oli varsin nopea, eikä hintakaan päätä huimannut. Valitettavasti erissä oli hieman eroa ja kuvien seepiasävyt olivat hieman erästä riippuen erisävyisiä. Tämän huomasi muun muassa valokuvasta, josta tilasin kaksi eri kokoa eri erissä ja samasta tiedostosta teetetyt kuvat olivat hieman erisävyiset. Digikuvista tuskin koskaan saa eri erissä tarkkaan identtisiä ja erot tulevat valitettavasti esille paremmin mustavalko- ja seepiakuvissa. Tosin olen jo unohtanut nuo sävyerot, enkä niitä huomaa enää tarkkailla.

Itse valokuvakollaasin hinnaksi tuli noin 100 euroa kehyksineen ja kuvineen. Lopputulokseen olen oikein tyytyväinen!











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti