perjantai 4. lokakuuta 2013

Kuusi neliötä ihanaa kotia

Kerroin viimeksi, että asuimme puoli vuotta retkeilyautossa. Rakensimme ja kunnostimme auton itse. Suunnitteluun meni noin viikko ja itse rakentamiseen toinen samanmoinen. Rakensimme auton osin kierrätysmateriaaleista, kuten vanhoista keittiönkaapeista, sekä hyödyntäen jo omistamiamme tavaroita. Aiomme jatkossakin tehdä lyhyitä ja pidempiä retkiä autollamme Suomessa ja Euroopassa.

Näkymä sivuovesta. Lattiana on muovimatto, jonka alla on paksu vaneri ja vanha matto, joka jätettiin köykäiseksi eristeeksi ja pehmittämään askelmaa. Muovimatto osoittautui matkan aikana hyväksi ratkaisuksi helppohoitoisuutensa ansiosta. Kattoluukku hengittää ja tuo valoa.

Kattoon haimme harmaat laudat vanhasta purun alla olevasta ladosta. Pöytätaso on uusi ja reissun kolhut ovat antaneet sille tyyliin sopivamman ulkoasun. Olisin halunnut käsitellä tason rautaferriinillä harmaantuneeksi, mutta käsittelyn toteuttaminen olisi vienyt aikaa enemmän mitä meillä oli käsillä.

Sänky on ylhäällä, jotta saimme mahdollisimman paljon säilytystilaa sängyn alle. Sängyllä on leveyttä 160 cm ja pituutta 170-183 cm, koska auto kapenee hieman taaksepäin.

Verhon ompelin pellavakankaasta, joka löytyi kaapin perältä käyttämättömänä, sekä vanhasta pitsistä.

Kattoon saimme kätevästi lisää säilytystilaa ripustamalla H&M:ltä ostetut juuttikassit koukuilla.

Vanhan navetan ylisiltä löytyi vanha puinen laatikko, jossa kaikki ruoanlaiton perusvälineet ja tarvikkeet mahtuvat kätevästi. Tämän ehkä siirrän sellaisenaan uuteen kotiimme, sillä se on osoittaunut todella käteväksi!

Lisää koukkuja ja setuja rakastettu tekstikyltti.

Sängyn alla olevaan säilytystilaan pääsee käsiksi sekä sisältä että takatallin kautta. Muokkasin vanhat pellavaverhot säilytystilan eteen - ahtaissa paikoissa ovet ovat hankalia ja verhot paljon kätevämpiä.

Verhon alta paljastuu säilytystilaa vanhassa keittiökaapin rungossa. Mustekalat ovat ehdottomia!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti