keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Ensimmäiset kuvat Kutomotieltä

Näkymä olkkarista keittiöön. Asunnon seinät ovat pehmeän harmaat ja keittiö tylsän valkoinen. Keittiö on ihan hyvä ja toimiva, mutta se ei hengi loftia. Ajattelimme elää keittiön kanssa vähintään puoli vuotta ennen kuin teemme mitään päätöksiä sen tuunaamisesta. Myös tammisauvaparketti on ollut saneeraajalta tylsän turvallinen ratkaisu. Lattiaa emme kuitenkaan uusi, sillä se on hyväkuntoinen. Asuntoon tuleva valo on aamuisin ja iltaisin kelmeää, joka tulee vaikuttamaan paljon sisustusratkaisuihin ja väreihin.
Olohuoneen huonekorkeus on 3,8 metriä. Katon palkit on jätetty näkyviin, edes jotain, joka kertoo rakennuksen historiasta. Asunnossa on tällä hetkellä kaikki retkeilyautossamme mukana olleet tavarat sekä appivanhempien nurkissa lojuneet herkästi särkyvät tavarat, joita emme halunneet laittaa varastoon. Sisustus on toistaiseksi hieman karumman puoleista.
Olohuoneen ja makuuhuoneen isoista ikkunoista tulvii valoa. Luonnonvaloa on siis paljon, mutta aurinko ei porota kiusallisesti suoraan asuntoon. Koska päivän mittaan valon laatu ja väri vaikuttavat asunnon fiilikseen paljon, on mietittävä milloin asuntoamme käytämme eli mihin aikaan päivästä asunnon on näytettävä parhaimmalta. Tämä ajankohta sijoittuu kohdallamme iltoihin, jolloin kelmeä valo vaatii lämpimän sisustuksen.
Eteinen on pitkä, mutta ei hukkaa neiliöitä niin paljon kuin kuvan perusteella voisi olettaa. Eteisessä on iso peiliovellinen liukuovikaappi sekä käynti pesuhuoneeseen. Keittiötä vastapäätä on todella tilava vaatehuone, joka on pienessä tilassa hyvä ja tehokas säilytysratkaisu. Eteinen kaipaa kodikkuutta ja lämpöä, sekä avartavia elementtejä.
Pohjakuviin piirreltiin erilaisia mittoja, merkattiin pistorasioiden ja katkaisijoiden paikat, havainnoitiin luonnollisia kulkuväyliä ja hahmoteltiin ensimmäistä versiota kalusteiden paikoista. Remontti kuitekin keskeytyi jo ennen kuin suunnitelmia ehti kunnolla aloittakaan, sillä matkustimme Moabiin kolmeksi viikoksi kiipeilemään.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti